Cumartesi, Temmuz 27

2024 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, telefonu pasaporta kaydetme ücreti kaç TL?

genişletmek

Yurt dışına seyahat ederken yanında bireysel telefon getirmek isteyen kullanıcıların yurt dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Bu kayıt pasaporta işlendikten sonra telefon kullanılabilir. Peki 2024 yılında telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ücret ödenecek? Detaylar burada…

2024 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR? YURT DIŞINDAN TELEFONU İADE MALİYETİ NE KADAR?

İlgili karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Sonuç olarak 2024 yılında yurt dışından Türkiye’ye getirilen telefonun kullanımında zorunlu olan IMEI kaydının maliyeti netlik kazandı. 2024 yılı başından itibaren yeni kayıtlar için ödenecek ücret ise 31 bin 692 TL olarak belirlendi. TTemmuz 2023’ten 2023 sonuna kadar geçerli olan tarife 20 bin TL olarak belirlendi. Bu kapsamda IMEI ücretinde 11 bin 692 liralık artış yaşandı.

Uluslararası telefon IMEI uzatma işlemi tamamlandı mı?

TELEFONUNUZU PASAPORTUNUZA NASIL KAYIT EDERSİNİZ?

Kayıt hakkınızı e-devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) sorgulamanız, kayıt ücretini (2024 yılı için 31 bin 692 TL) ödemeniz gerekmektedir. ) ve kayıt işlemini tamamlayın. Numaralı TC kimlik kartına sahip kişiler için tek kayıt otoritesi olan https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet e-Devlet portalı üzerinden sisteme giriş yapılarak kayıt işlemi tamamlanır. Yabancı kimlik kartı numarası ile e-Devlet şifresi alıp gerekli bilgileri doldurabilirsiniz.

Fazla mesai ücretini kim alır? Yargıtay’dan iki sonuç!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber