Güncel Haberler

Amazonun Robotaksilerine soruşturma başlatıldı – Bilim Teknoloji Haberleri

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Yakın gelecekte hayatımıza girecek yeni teknolojilerden biri de robotaksi olacak gibi görünüyor. Bugün Tesla’dan Amazon’a, General Motors’tan Rolls-Royce’a kadar pek çok şirket otonom robotaksi üzerinde çalışıyor. Hatta bazıları test sürüşlerine bile başladı. Ancak otonom sürüş teknolojilerinin henüz istenilen noktaya gelmemiş olması bu girişimlerin önünde önemli bir engel olmaya devam ediyor.

Bu engeli aşan son şirket ise Amazon oldu. Amazon’un bir parçası olan Zoox, bu alanda en sıra dışı çalışmalara imza atan şirket olarak kendisine yer edindi. Ancak bu hafta şirket olay haberiyle gündeme geldi. Zoox’un otonom robotaksilerinin ABD yollarında çok sayıda kazaya karışmasının ardından trafik otoritesi bu araçlarla ilgili bir soruşturma başlattı.

ABD Trafik İdaresi özellikle iki vakayı araştırıyor. Her iki olayda da Zoox araçlarının aniden fren yaparak kendilerini takip eden motosikletlerin çarpmasına neden olduğu söyleniyor. Her iki kazada da ciddi bir yaralanmanın olmaması Zoox için iyi bir haber. Ancak bu inceleme sonrasında Zoox araçlarının şüpheli olduğunun anlaşılması durumunda bu araçların trafikte test etme hakkı elinden alınabilecek ve bu da Amazon için ciddi bir aksaklık anlamına gelecektir.

Ortadaki görselde de görebileceğiniz gibi Zoox’un yenilikçi tasarımıyla dikkat çeken robotaksileri de var. Ancak bunlar söz konusu iki kazaya karışan araçlar değil, yukarıda görebileceğiniz otonom Toyota Highlander SUV’lar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu