Cumartesi, Temmuz 27

Apple, iOS 17.5 için 4. beta güncellemesini yayınladı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

17.5 sürümünü test etmek istiyorsanız geliştirici hesabına ihtiyacınız yoktur. Beta Güncellemeleri seçeneğini Beta Sürüm Ayarları>Yazılım Güncelleme bölümünden aktif edip indirebilirsiniz.

Apple, iOS 17’de sunacağı özelliklerin çoğunu yayınladı. Ancak iOS 17.5, uygulamalara ilişkin Avrupa Birliği değişikliklerini içeriyor. Durumu biraz daha iyi açıklamak gerekirse, artık App Store dışındaki internet sitelerinden de uygulamalar doğrudan iPhone’a indirilebiliyor.

Ancak sürüm 17.5’te Apple Pencil ve iPad için yeni Pil Sağlığı özelliğini etkileyen kod değişiklikleri de mevcut. Son zamanlarda bazı iPhone’larda alarmın çalmamasına neden olan bir hata ortaya çıktı. Apple bu soruna yönelik bir düzeltme üzerinde çalıştığını söyledi. Bu düzeltme belki iOS 17.5’e dahil edilebilir.

Öte yandan Cupertino merkezli şirket, iOS 18’i geliştirmeye devam ediyor. Yeni iOS sürümünde yapay zeka özellikleri yer alacak. Güvenilir kaynaklardan Mark Gurman’a göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman şunları söyledi: “Apple’ın 10 Haziran’da WWDC’de yapay zeka yeteneklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazınızda çalışacaktır. “Bu, büyük dil modelinde bulut bileşeninin olmadığı anlamına geliyor” dedi.

Gurman’a göre Apple muhtemelen Google Gemini veya başka bir şirket tarafından sağlanan bazı yapay bulut tabanlı işlevler sunacak.

Cupertino merkezli şirketin yapay zeka için Google, OpenAI ve Çin’in Baidu gibi şirketleri ile görüşmelerde bulunduğu biliniyor. e

Apple GPT olarak adlandırılacağı söylenen Apple’ın chatbot’unun (Chatbot) yeni iOS işletim sistemine dahil edilmesi beklenmiyor. Ancak Gemini’nin mi yoksa başka bir chatbotun doğrudan iOS 18’e entegre edilip edilmeyeceği belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber