Güncel Haberler

Apple, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5in ikinci beta sürümlerini paylaştı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Beta sürümünü indirip yüklemek için kayıtlı bir geliştirici hesabı kesinlikle gereklidir. Apple, iOS 17’de sunacağı özelliklerin çoğunu yayınladı. Ancak iOS 17.5, uygulamalara ilişkin Avrupa Birliği değişikliklerini içeriyor. Durumu biraz daha iyi açıklamak gerekirse, artık App Store dışındaki internet sitelerinden de uygulamalar doğrudan iPhone’a indirilebiliyor. Ancak sürüm 17.5’te Apple Pencil ve iPad için yeni Pil Sağlığı özelliğini etkileyen kod değişiklikleri de mevcut.

Ancak Apple, iOS 18’i geliştirmeye devam ediyor. Yeni iOS sürümünde yapay zeka özellikleri yer alacak. Güvenilir kaynaklardan Mark Gurman’a göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman şunları söyledi: “Apple’ın 10 Haziran’da WWDC’de yapay zeka yeteneklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazınızda çalışacaktır. “Bu, büyük dil modelinde bulut bileşeninin olmadığı anlamına geliyor” dedi.

Gurman’a göre Apple muhtemelen Google Gemini veya başka bir şirket tarafından sağlanan bazı yapay bulut tabanlı işlevler sunacak. Cupertino merkezli şirketin yapay zeka için Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Apple’ın Apple GPT olarak adlandırılan ve söylentilere konu olan chatbot’unun (Chatbot) yeni iOS işletim sistemine dahil edilmemesi gerekiyor. Ancak Gemini’nin mi yoksa başka bir chatbotun doğrudan iOS 18’e entegre edilip edilmeyeceği belli değil.

Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu gibi tedarik zinciri analistleri, teknoloji devinin yapay zeka sunucuları satın aldığını söylüyor. Dolayısıyla Apple’ın gelecekte kendi bulut tabanlı üretken yapay zeka özelliklerinden bazılarını sunması mümkün. Yutai Zhang isimli başka bir analistin aktardığına göre Apple, iOS 19’da kendi chatbotunu kullanacak. Zhang, şunları söyledi: “Şirketin yapay zeka konusunda daha fazla zamana ihtiyacı var. “Sanırım Apple’ın chatbot’unu yakında iOS 19’da göreceğiz” yorumunu yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu