Güncel Haberler

Apple iOS 18’i resmen tanıttı! iPhone’lara ChatGPT geliyor: İşte iPhone’lara gelecek yeni özellikler

iPhone’ların operasyonel versiyonu olan iOS’un yeni versiyonu iOS 18 tanıtıldı. Sürüm, iPhone tarihindeki en büyük yükseltmelerden biri olarak anılacak.

Karanlık tema artık uygulama logolarına da uygulanacak. Kullanıcılar uygulama logolarını karanlık modda kullanabilecek. Kontrol Merkezi yıllar sonra tasarım değişikliğine uğrayacak. iOS 18 ile birlikte yeni kontroller, medya oynatıcı ve renkler geliyor.

DAHA GÜVENLİ BİR DENEYİM

Uygulamalar Face ID gibi biyometrik tanımlama yöntemleriyle kilitlenerek daha güvenli bir deneyim sağlanabilmektedir. Bu koruma yöntemiyle arama ve Siri gibi yerlerden gelen bilgiler gizlenecek.

Ekran görüntüsü 2024-06-10 211624

iOS 18 ile birlikte kullanıcılar Mail uygulamasından e-postaları kategorilere ayırma olanağına sahip olacak. Bu kategoriler arasında öncelikler, reklam vb. E-posta türleri olacak.

Ekran görüntüsü 2024-06-10 211629

Fotoğraflar, uygulamanın şimdiye kadarki en büyük tasarım değişikliğini alacak. Mesela şimdi üstte fotoğrafların olduğu bir bölüm göreceğiz. Aşağıda temaya göre düzenlenmiş bir fotoğraf kütüphanesi olacak.

Bunun dışında günlere göre ayrılma gibi özelliklere de sahip olacak. Örneğin yakın zamanda çekilen fotoğraflar için özel bir bölüm eklenecek. Veya ekranı kaydırarak günleri değiştirebilir ve fotoğraflara bakabilirsiniz.

Mesajlaşma tarafında da değişiklikler yapıldı. Artık kullanıcılar istedikleri emojiyle tepki verebilecek. Gelecekte mesaj göndermek de mümkün olacak. Ayrıca metinlere yeni efektler eklenerek uydu bağlantısıyla mesaj gönderip alma olanağı da sağlandı.

CHATGPT GELİYOR

Öte yandan Apple, OpenAI ile ortaklığını resmen duyurdu. ChatGPT iPhone’a entegre edilecek.Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kayıp iki kuzenden saatlerdir haber alınamıyor!  Ekipler müdahale ettiKayıp iki kuzenden saatlerdir haber alınamıyor! Ekipler müdahale etti
Ataşehir'de kaçan kurbanlık boğa kaosa neden oldu!Ataşehir’de kaçan kurbanlık boğa kaosa neden oldu!
Bursa'da yolcu minibüsleri ile otomobil çarpıştı!  1 yolcu yola savrulduBursa’da yolcu minibüsleri ile otomobil çarpıştı! 1 yolcu yola savruldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu