Cumartesi, Eylül 28

Apple Vision Pro, sonunda global pazara çıkıyor

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belirli ürünlere odaklanan Amerikan teknoloji devi Apple, sonunda konfor alanından çıktı ve yıllardır ilk kez şirket açısından devrim niteliğinde tanımlanabilecek bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR kulaklığı Apple Vision Pro, şubat ayında kullanıcılarla buluştu. Ancak Apple, VR/AR başlıklarını ilk kez Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya sürdü. Diğer ülkelerde bu başlık doğrudan Apple tarafından satılmıyordu. Ancak durum çok yakında değişecek.

Hatırlarsanız yakın zamanda yapılan bir sızıntı, Vision Pro’nun küresel lansmanının Temmuz ayında gerçekleşeceğini ortaya çıkarmıştı. Bu sızıntıya göre Apple’ın VR/AR kulaklığı Temmuz ayında İngiltere, Çin ve Kanada’daki Apple Store’larda satışa başlayacak. Apple’ın dün WWDC 2024’te yaptığı açıklama, uzun zamandır beklenen küresel lansmanın daha da erken gerçekleşeceğini gösterdi. Apple, VR/AR başlığının küresel lansman tarihini 28 Haziran olarak duyurdu.

Küresel lansman tarihinin yanı sıra Apple Vision Pro’nun Amerika Birleşik Devletleri dışında satışa sunulacağı ilk ülkeler de açıklandı. Cihazın ABD dışında ilk satılacağı ülkeler Çin, Japonya ve Singapur olacak. 12 Temmuz’da Almanya, Fransa, Avustralya ve Kanada da onlara katılacak.

Öte yandan bu küresel lansmanla birlikte VisionOS 2 de piyasaya sürülecek. Adından da anlaşılacağı üzere VisionOS 2, Apple’ın VR/AR başlıklarında kullandığı işletim sisteminin yeni versiyonu olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber