Cuma, Eylül 20

Barselona’da En yeni mobil iletişim teknolojileri tanıtıldı

Telefon şirketlerinin akıllı telefonlarının en son sürümleri İspanya’nın Barselona’ya gidebileceği 12’ncisi yapılan Dünya Mobil Kongresi’nde piyasaya sunuldu.

REKLAM

Telefon şirketlerinin akıllı telefonlarının en son sürümleri İspanya’nın Barselona’ya gidebileceği 12’ncisi yapılan Dünya Mobil Kongresi’nde piyasaya sunuldu.

Huawei, Apple ve Samsung’un teknolojileri arasında P10 ve P10 Plus yer alıyor.

Ancak yeni teknolojinin ötesinde, fuarın yıldızı, dünyada 126 milyon adetle en çok satılan telefon modellerinden Nokia 3310’un yeni sürümü oldu. Telefon muhteşem yılan oyunu ile yeniden geliyor.

Cep telefonunuz varsa en son 5G teknolojisine sahip 5G cep telefonunu kullanabilirsiniz.

QUALCOMM 5G Teknik Pazarlama Direktörü Matt Branda:
“Sadece insanları birleştirmiyor, aynı zamanda çevremizdeki her şey, araçlar, dronlar, sağlık hizmetleri de, hepsi bu 5G şebekesi ile bağlanıyor.”

Sanal, Arttırılmış ve Karışık Gerçeklik teknolojisi genellikle oyun için bilinir. Ancak bu teknolojik sağlık hizmetleri için çok pratik kullanım alanları da mevcut. HTC Vive, önümüzdeki ay görebileceğiniz özelliklerin aynısına sahip.

VR Temel Kurucusu Chris Scattergood:
“VR çalışması sırasında kemik, et ve farklı doku türleri arasındaki farkı hissetmek için kullanabileceğiniz kesici aygıtlardan parçalara entegre ettik.”

‘Demir adam’ Biber’e bakın, SoftBank robota imza atıyor. İletişim kurduğu kişinin duygusal durumunu analiz edebiliyor ve hatta kitaplarla ilgili tavsiyelerde bile bulunuyor.

ITW Robotu: “Artık e-kitap ile tüm kütüklerin her zaman yanında uygunluğusunuz, ama evde gerçek kitapların olması yine de hoşunuza gider, değil mi?”

SoftBank Robotik Direktörü Nicolas Boudot:
“Konuşurken tüm vücudu ve beden dilini kullanan insanlar gibi davranışları insanların çok ilgisini çekiyor. Karşılama ve hizmet sağlayıcı hakkında bilgi vermek üzere 10.000 robotun çalıştırılmaya başlanması hakkında bilmeniz gerekenler burada.

Robotların ve son kuşak dronların hayatını daha kolaylaştırdıkları iddia ediliyor. Carolyn Briggert’e gore dronlar örneğin arama-kurtarma hizmetleri için çok önemli hale geldi:
“Kaybolan bir kişiyi geride bırakarak termal kamerayı kullanarak size fayda sağlayacak. Çünkü o zaman arama çalışmasını yalnızca vücut özelliklerine yönlendirebilirsiniz. Böylece geniş bir alanı çok daha hızlı tarayabilir ve arama kısmından çok görev yaparak kurtarma yönüne daha fazla odaklanabilirsiniz.”

“Bu, rüzgar türbinleri veya telekomünikasyon kuleleri gibi dikey yapıların başarısız olmasını sağlayan herkes için çok faydalıdır. Aynı zamanda mimarlar için inşaatı devam ettirmekte olan binaların üzerindeki ilerlemeyi zlemede bir çok kolaylıklar sağlıyor.”

Parmağınızı tomobillerin üzerine koyduğunuzda internet bu konuda daha fazla bilgi edinmenize olanak tanıyacaktır.

Muhabirimiz Cristina Giner’in Barselona’dan bildirdiğine göre cep telefonları, teknolojik ve hiper bağlanabilirlik iletişim yöntemlerini dönüştürse bile, fuardaki en popüler etkinliklerden birinde, ticari anlaşmalar yapmaya çalışan isimlerle yüz yüze görüşmeler oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber