Çarşamba, Eylül 18

Bayraktar TB3 SİHA’nın testleri TCG Anadolu gemisinde başlayacak

Oluşturulma Tarihi: 15 Eylül 2024 11:22

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA’nın TCG Anadolu gemisinde denemelerine başlayacağını söyledi. Bayraktar, “Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın üretimine başladık, üretim aşamasını hızlandırma çalışmalarımız devam ediyor.”

class = “medyanet-inline-adv”>

ROKETSAN yönetimindeki Tuz Gölü Hisar atış poligonunda düzenlenen TEKNOFEST 2024 füze yarışmasına katılan Bayraktar, değerlendirmelerde bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da TEKNOFEST atış alanına girdiklerini belirten Bayraktar, Antalya’da muhteşem bir organizasyon olduğunu ve 25 farklı yarışmanın yapıldığını hatırlattı.

TEKNOFEST yarışmalarının bu yıl 11 farklı ilde devam edeceğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

“Tuz Gölü Hisar atış poligonu ücra bir yerde, olabildiğince düz bir alanda, ülkemiz gençlerinin hayallerini gerçekleştirdikleri bir yer. Burası bizi bu anlamda çok etkiliyor. TEKNOFEST ile Ülkemizin Milli Uzay Programı, hava savunma sistemleri ve uzaya fırlatma araçları üzerinde çalışıyoruz. 7 yıldır bu TEKNOFEST’i düzenliyoruz, binlerce öğrenci yetişiyor, ülkemiz artık dünyanın en iddialı ülkelerinden biri. Baykar da dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketi. Bu da uzay alanında da çok iddialı olacağımızı gösteriyor” dedi. Tüm ülkemizi, dost ve kardeş coğrafyalarımızı, kalbi bizimle atan herkesi bekliyoruz.”

class = “medyanet-inline-adv”>

“DÜNYA LİDER OLACAK GENÇLERİMİZ BÜYÜYOR”

Bayraktar, şu anda yapılanları hayal etmenin de bir beceri olduğunu söyledi.

Üniversitede okurken mühendislerin en büyük hayalinin yabancı bir firmada bakım mühendisi veya satıcı olmak olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu: “Ancak bugün gençlerimize sorduğumda yaşlıların işi öğrendiklerini görüyorum. Güçsüzlük ortadan kalktı ve dünyaya damgasını vuracak markalar yaratabiliyorlar, teknolojiler geliştirebiliyorlar ve bunu da insanlığın ve ülkemizin yararına dostane bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.” “Ahlaklı davranacak, dünya lideri olmayı hedefleyecek gençler yetiştiriyoruz. Milli teknoloji hareketinin dalgasını oluşturan bu ideali destekleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

“BAYRAKTAR TB3 YAKINDA TCG ANADOLU’DA UÇUŞ TESTLERİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Türkiye’nin savunma çalışmalarının dikkat çektiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

“Şu anda Bayraktar TB3 ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın üretimine başladık, üretim aşamasını hızlandırma çalışmalarımız da devam ediyor. Bayraktar TB3’ün ilk prototip versiyonu hazırlanıyor. Her şey yolunda giderse Bayraktar TB3 yakında TCG Anadolu’da olacak ve denemelerine başlayacak.”

Bayraktar TB3 SİHA'nın testleri TCG Anadolu gemisinde başlayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber