Çarşamba, Eylül 18

Dikey iniş roketi yarışması başlıyor

Oluşturulma Tarihi: 11 Eylül 2024 11:04

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl da genç mühendis ve bilim insanlarını bir araya getiriyor. Türkiye’nin geleceğine yön verecek yenilikçi projelerden biri olan Dikey İniş Roket Yarışması, dünyada düzenlenen ilk roketle iniş yarışması olarak dikkat çekiyor. Genç yeteneklerin yarışacağı bu büyük yarışma, 11-15 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Ankara TÜBİTAK SAGE kampüsünde gerçekleştirilecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

Dikey İnen Roket yarışması, ülkemizin önümüzdeki 10 yıldaki teknolojik ilerleme hedeflerinde önemli yer tutan roket güdümlü iniş sistemleri konusunda genç mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyor. Yarışma, üniversitelerdeki lisans ve lisansüstü öğrencilerinin füze sistemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı, gençlerin disiplinler arası ekipler halinde çalışma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Geleceğin mühendisleri bu sayede Türkiye’nin füze teknolojileri alanında atacağı adımlara katkı sağlamaya hazırlanıyor.

Yarışma sırasında takımlar, danışma kurulunun sağladığı süspansiyon sistemiyle roketlerini fırlatacak ve soğuk gaz tahrik sistemini kullanarak kontrollü iniş yapmaya çalışacak. Ekipler tasarım sürecini üç adımlı bir raporlama sistemiyle tamamlayacak: Ön tasarım raporu, Kritik tasarım raporu Ve Çekim hazırlık raporu. Bu raporlar ve antrenman atışları sonucunda en iyi performans gösteren takımlar finale yükselecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

2024 yılına damga vuracak olan bu yarışma, Türkiye’nin her yerinden büyük ilgi gördü. Tam dolu 147 takım Ve 511 yarışmacı uygulandı. Başvurular arasında yapılan değerlendirmelerin ardından 12 farklı ilden 17 takım Ve 164 finalist yarışmacı finale çıkmaya hak kazandı. Genç mühendisler, finalde yeteneklerini teknoloji tutkunları karşısında sergileyebilmek için gün sayıyor.

Dikey iniş roketi yarışmasında birinci olan takım 150.000 Türk Lirasıikinci 120.000 Türk Lirasıve üçüncü 100.000 Türk LirasıOnu bir ödül bekliyor. Toplamda 370.000 Türk Lirası Ödül havuzlu bu prestijli yarışma, genç mühendislerin yenilikçi fikirlerini ve yaratıcı projelerini ödüllendiriyor.

Bu büyük yarışma Türkiye’nin dört bir yanından genç mühendisleri, bilim insanlarını ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirecek. 11-15 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Ankara TÜBİTAK SAGE yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. TEKNOFEST’in en heyecanlı yarışmalarından biri Dikey iniş roket yarışıgeleceğin teknolojilerine ilham verecek yenilikçi çözümlerle dolu. Gençlerin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceği bu önemli mücadeleyi kaçırmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber