Cumartesi, Temmuz 27

e-Devlet istenmeyen SMS, e-posta, sesli arama engelleme nasıl yapılır? İYS (İletim Yönetim Sistemi) nedir, nasıl kullanılır?

Artık size gönderilen ticari mesajları ve aramaları engelleyebilirsiniz. “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)” Geçen yıldan bu yana kullanıma açıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu sistemin amacı, izinsiz ticari elektronik mesajların tüketicilere gönderilmeden önce engellenmesi ve istenmeyen mesajların trafiğinin azaltılmasıdır.

e-DEVLET İSTENMEYEN SMS, E-POSTA VE SESLİ GÖRÜŞMELER NASIL ENGELLENİR?

SMS ve çağrı iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr üzerinden Tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Bunu e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapın ve “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” ifadesini aratın. “Yeni iletişim adresi ekle” Bu bölüme telefon numaranızı veya e-posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada Bilgilendirme Metnini okuyup onaylamanız gerekmektedir. Onaylarınızı e-Devlet üzerinden tek tek inceleyip düzenleyebilirsiniz.

SMS e-DEVLET’İ İPTAL ETMEK İÇİN TIKLAYIN!

İYS UYGULAMASI NEDİR, NE İÇİNDİR, NASIL KULLANILIR?

IMS uygulaması, Ticari Elektronik İleti onayı almanızı, ret hakkını kullanmanızı ve şikayet süreçlerini yönetmenizi sağlayan sistemdir. Bu sistem, servis sağlayıcıların pazarlama iletişimi amacıyla çağrı merkezi aracılığıyla arama yapmasına olanak tanır. SMS, e-posta Alıcıların, ticari elektronik iletilerin gönderilmesine ilişkin alıcılardan alınan onayları saklamasına ve yönetmesine olanak tanır ve alıcıların, onaylama ve reddetme haklarını kullanmalarına ve kendi ticari elektronik şikayetlerini göndermelerine ve yönetmelerine olanak tanır.

Mesaj Yönetim Sistemi internet sitesine girdiğinizde öncelikle karşınıza çıkan sayfada “Vatandaş Girişi” kısmına tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfada telefon numaranızı ekleyebileceğiniz bir alan bulunmaktadır. Numaranızı ve aldığınız doğrulama kodunu buraya girmeniz gerekmektedir.

Bir sonraki sayfada “Bilgi metni” görünür. Bunu okuduktan sonra “Okudum, anladım” kutusunu işaretlemelisiniz. Size elektronik ileti göndermeye yetkili firmaları tek tek inceleyebilirsiniz. Mesajınızı ve arama izninizi güncelleyip kaydedebilirsiniz.

İYS SMS’İNİ İPTAL ETMEK İÇİN TIKLAYIN!

TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ KAPSAMINDAKİ MESAJLAR NELERDİR?

Telefon hizmetleri, çağrı merkezleri, fakslar, otomatik telefonlar, akıllı ses kayıt sistemleri, elektronik posta ve kısa mesaj hizmetleri.

Apple şarj kablonuzu korumanın en kolay yolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber