Cumartesi, Temmuz 27

Girişim dünyası Take Off İstanbulda buluştu

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirve, ülkemizin yüksek teknoloji şirketlerinden katma değeri yüksek girişimlere, uluslararası iş merkezlerinden teknoparklara kadar geniş bir partner ağını bir araya getirerek girişimcilik ekosisteminin ana oyuncularını bir araya getirdi. girişimciler için işbirliği zemini. İki gün süren zirveye 43 ülkeden 1.252 girişimin katıldığı zirveye yerli ve yabancı toplam 200 girişim katıldı. Azerbaycan ve Katar ulusal pavyonlarının da yer aldığı ve 100’ün üzerinde yatırımcının katıldığı zirve, ziyaretçilere girişimcilerin, paydaşların ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma fırsatı sundu.

Take Off İstanbul’un teknolojik ve geleceğe odaklı etabında ilk gün; T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gürbüz’ün “Türk Teknoloji Takımı Sunumu” ile başlayan sahne akışı, açılış konuşmalarıyla devam etti. Uluslararası Astronomi Federasyonu Eski Başkanı Jean Yves Le Gall, Hijra Group CEO’su Dima Djani, EMPA Sürdürülebilirlik Robotik Laboratuvarı Kurucusu ve Direktörü Mirko Kovac, Farklabs Kurucusu Ahu Serter, Highlight Dynamics CEO’su Dr. Özge Akbulut, Genel Müdürü Keiretsu Forum Türkiye Azerbaycan Dijital İnovasyon ve Kalkınma Ajansı Başkanı Duygu Eren Inara Valiyeva katılımcılarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Take Off İstanbul’un önemli bir bölümünü oluşturan girişim yarışmasında bu yıl da büyük bir yatırım havuzu, nakit ödüller ve çeşitli destek programları girişimcileri heyecanlandırdı. Zirvenin ilk gününde erken ve büyüme aşamasındaki girişimler, mentorlar ve yatırımcılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantıların ardından Take Off Girişimcilik Zirvesi Direktörü İrem Bayraktar, mentor ve yatırımcıların değerlendirmeleri sonucunda iki faz için seçilen 10 erken aşama ve 10 büyüme aşamasındaki girişimi açıkladı. Program, ana sahnede uzman jürinin sunumlarıyla devam etti.

Girişimcilik dünyası Take Off İstanbul'da buluştu

İŞ ZİRVESİ İKİNCİ GÜNDE BAKAN MEHMET FATİH KACIR VE SELÇUK BAYRAKTAR’I AĞIRLADI

Zirvenin ikinci günü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın “Türkiye Ulusal Teknoloji Girişimi ve Startup’lar” başlıklı konuşmasıyla başladı. Bakan Kacır, 9 bin 800 firmanın araştırma-geliştirme ve inovasyon yaptığı 101 teknopark, özel sektördeki 1600 araştırma geliştirme ve tasarım merkezi, 60’ın üzerinde hızlandırma programı ve 272 bin 272 bin ile inovasyon ekosistemi oluşturduklarının altını çizerek sözlerine devam etti. Çalışanları araştırma ve geliştirmeye yönlendirir. : “Bu etkileyici ilerleme, devletin teşvik ve destekleri sayesinde mümkün oldu. Savunma sanayiindeki teknolojiler bize mucizelerin nasıl gerçekleştirileceğini öğretti. Bakanlık olarak amacımız bu başarı öyküsünü diğer sektörlere de yaymaktır. Türkiye’de Otomobil Togg bu dönüşümün işaretidir. Türkiye’de üretilen elektrikli ve akıllı otomobil Togg, Türk otomotiv sanayisindeki dönüşümün öncüsüdür. Bu dönüşüm mobilite girişimlerine ivme kazandıracaktır. Togg’un şu anda 30 farklı girişimle iş birliği bulunmaktadır.

TÜBİTAK ve KOSGEB’in desteği Türk işletmelerinin büyümesinde hayati rol oynuyor. Girişimcilik ekosistemini fonlarla genişletelim. Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle Tech-InvesTR programını hayata geçirdik ve 200 milyon dolarlık fonu devreye aldık. Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, bölgesel risk sermayesi finansman çağrıları ve Küresel Risk Sermayesi Yatırım Fonu ‘Bilişim Vadisi’ aracılığıyla 180’den fazla start-up’a 300 milyon dolar yatırım yaptık. “Bu yatırımlar kaldıraç yarattı ve yeni girişimlere 1 milyar dolardan fazla yatırım yapılmasına olanak sağladı.”

Girişimcilik dünyası Take Off İstanbul'da buluştu

“EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZDEN BİRİ 2030 YILINA KADAR 100.000 TEKNOLOJİ GİRİŞİMİNE SAHİP OLMAK VE 100 TÜRKORUNUN ÜLKEMİZDEN ÇIKMASI”

İnovasyona fayda sağlayacak düzenlemelerin oluşturulmasına yönelik politika ve projelere öncülük etmek amacıyla Girişimcilik Konseyi’ni kurduğunu belirten Kacır, şöyle konuştu: “En büyük hedeflerimizden biri 2030 yılına kadar ülkemizden 100 bin teknoloji girişimi ve 100 Turcorn çıkarmak. Turcorn tam da bu girişimlerin milyarlarca dolara ulaşması için.” “Amacımız değer yaratmak değil, büyüyen bu girişimlerin yüzlerce yeni girişimi ekosisteme kazandırmasını sağlamak. Türkiye’nin ilk Turcorn’u olan Peak Games bunun önemli bir örneği: Bu girişimden doğan startupların sayısı 1000’i aştı” 70.” dedi.

Türk girişimcilik ekosisteminin en büyük gurur kaynağının kadın girişimciler olduğunu vurgulayan Kacır, şöyle konuştu: “Türkiye bu konuda dünyadan çok ileride. 7 Turcorn’umuzdan 4’ünün kadın girişimciler tarafından kurulmuş olması Kacır’ın önemli bir göstergesi. girişimcilik stratejilerinin uygulanmasında en önemli araçlardan birinin TEKNOFEST ve Take Off Girişimcilik Zirvesi olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “2018 yılında ilk TEKNOFEST’i düzenlediğimizde 20 bin başvuru almıştık. yarışmalar. 5 yılda geldiğimiz noktaya bakarsak bu yıl 1 milyon genç TEKNOFEST’e yarışmak için başvurdu. TEKNOFEST’te yarışan projelerin artık girişimlere dönüşmeye başladığını görüyoruz. TEKNOFEST’ten doğan ve artık başlı başına bir marka haline gelen Take Off Girişimcilik Zirvesi, bölgenin en büyük startup etkinliği haline gelerek dünyanın dört bir yanından girişimci, yatırımcı ve yöneticilerin buluşma noktasına dönüştü. Take Off İstanbul’a bu yıl ön tohum, erken aşama ve büyüme aşamalarından oluşan 200 yerli ve yabancı girişim katılıyor. Bunlardan 79 girişim TEKNOFEST yarışmalarından çıktı.

Tutkularını, ideallerini ve hedeflerini sahnede bizlerle paylaşan girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Sadece Türkiye için değil tüm insanlık için bu alanda çalışmaya devam edeceğiz. Teknoloji ancak insanlığa hizmet ettiği sürece değer taşır. Teknolojik üstünlük hiç kimseye masum insanları öldürme hakkını vermez. Teknolojik üstünlük İsrail’e çocukları öldürme hakkı vermiyor. “Amacımız, daha eşitlikçi bir dünya için herkesin teknolojik gelişime katılma fırsatına sahip olmasını sağlamaktır.”

Lütfi Kırdar’da gerçekleştirilen zirvenin ikinci gününde kalkış sahnesine Hepsiburada CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin, Papara CEO’su Emre Kenci, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, melek yatırımcı Ebru Dorman, Turkcell ağ teknolojileri başkanı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, MBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sheikh Mansoor Bin Khalifa Al-Thani, Fark Labs Kurucusu Ahu Serter, Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı TC Prof. Dr. Hakan Karataş’ın konuşmalarına sahne oldu.

Programda ayrıca SB Girişim CEO’su Yatırımları Banu Korgül, Revo Capital kurucu ortağı ve Genel Müdürü Cenk Bayrakdar, Arz Portföy kurucu ortağı Murat Onuk ve Boğaziçi Ventures ortağı Kenan Çolpan’ın yanı sıra Oylum Talu’nun moderatörlüğünde bir panel yer aldı; TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gürbüz ve Google Ulusal Direktörü Serdar Gürbüz’ün katıldığı “Oyun ve Uygulama Akademisi” başlıklı panel Mehmet Keteloğlu ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Girişimcilik dünyası Take Off İstanbul'da buluştu

“KÜRESEL EKOSİSTEMİN dayattığı GERÇEKLERE UYMAYIN”

Zirvenin kapanış konuşmasını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptı: “Özellikle 2019 yılındaki teknoloji yarışmalarımızda kalkış, ulaşmak istediğimiz son noktaydı. 2018 yılında ilk kez düzenlediğimiz yıl. Geçmişte muhteşem bir olaya dönüştü. O gün lise öğrencisi olarak TEKNOFEST’e katılan gençler, başlattıkları girişimlerle bugün burada yarışıyorlar. Konuşmasına “Buna şahit olmak en büyük mutluluğumuzdur” diyerek başladı.

Bayraktar, küresel girişimciliğin mevcut ilkelerini eleştirerek, şunları söyledi: “Yeni dünyayı inşa edecek olan sevgili genç kardeşlerim; Küresel girişimcilik ekosisteminde size söylenen ilk söz her zaman “finansal varlıklarınızı artırın” olmuştur. Maddi zenginlik önce gelir, ancak o zaman insanlığa fayda gelebilir. Ancak kadim medeniyetimiz ve inancımız bize yol gösterdiği için, iyilik ve adaletle birlikte insanlığın iyiliğinin ön planda tutulması gerektiğine inanıyoruz. Sevgili dostlar, küresel ekosistemin size dayattığı rutinleri takip etmeyin. Eşsiz inancınızın ve ideallerinizin peşinden gidin. Kendinizin, toplumunuzun, milletinizin ötesinde insanlığın faydasını düşünün.

En büyük varlığınız, inanç ve ideallerinizle kucaklayacağınız değerleriniz, erdeminiz, bağlılığınız ve takım ruhunuz olacaktır. Bunları inşa edin, büyütün, maddi şeyler değil. Geriye dönüp baktığınızda kalıcı olan tek şey; İmanınızla, ahlakınızla, erdeminizle, emeğinizle inşa ettiğiniz, size gösterilen maddi anlam dünyasını aşan bu sanat eserlerine sahip olacaksınız. Dünyanın en zengin maddi zenginliğine sahip olsanız bile, konu Gazze’de bebek ve çocukların öldürülmesine karşı çıkmak olduğunda mevcut düzen sesinizi susturabilir. Daha önce görülmemiş bir ikiyüzlülükle hastanelerin, kiliselerin, camilerin, ibadethanelerin yıkılması için her türlü gerekçeyi gösterebilmektedir. Aslında daha da ileri gitmeniz ve adım adım koreografili bir sahneleme gerçekleştirmeniz bile gerekebilir. Kim olursanız olun, bu sizin için önemli olabilir. Tarih boyunca insanın, düşüncenin, ifadenin, hak ve hukuk özgürlüğü hep yüksek bedeller ödenerek elde edilmiştir. Yeni okyanuslara yüzerek tüm insanlık için doğru olacak barışı ve düzeni inşa etmelisiniz. Aksi takdirde bu çarpık ve canavarca düzen sizi yalnızca yutar ve hiç olmak istemediğiniz bir şeye dönüştürür.”

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde 43 kurumun işbirliğiyle düzenlenen zirve, ödül töreni ve en iyiler arasında hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. sınıflandırılmış girişimler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber