Pazartesi, Eylül 16

IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde e-ihracatın geleceği değerlendirildi

Oluşturulma tarihi: 04 Eylül 2024 15:33

Sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi’nde Türkiye’de e-ihracatın bugünü ve geleceği değerlendirildi.

class = “medyanet-inline-adv”>

2024 yılının en büyük e-ihracat buluşmalarından biri olan zirvede Trendyol CEO’su Erdem İnan da konuşmacılar arasında yer aldı. İnan, 90 binden fazla yerli satıcıyı elektronik ihracatçısına dönüştüren şirketin, bu yıllara ek bir büyüme daha yapmayı hedeflediğini söyledi. Yıl sonuna kadar ülke ekonomisine 3 milyar dolar katkı sağlanacak.

IGEXX Küresel E-İhracat Zirvesi kapsamında düzenlenen “E-İhracatın Geleceği: Türkiye Pazarından Bilgiler” panelinde konuşan İnan, Türkiye’nin kaliteli üreticilerinin, markalarının, tedarikçilerinin, lojistik ağının ve coğrafyasındaki kültürel gücünün önemli olduğunu söyledi. Elektronik ihracatı açısından büyük önem taşıyan bir potansiyel oluşturduğunu ve bu potansiyele çok inandıklarını söyledi. İnan panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

class = “medyanet-inline-adv”>

“Trendyol’un odak noktası Türk markaları ve üreticileri. Onları ön plana koyan iş modelimiz bizi olumlu yönde farklılaştıran en önemli faktörlerden biridir. Platformumuz aracılığıyla ihraç edilen ürünlerin %98’inden fazlası yerli üretim, Türkiye’de üretilen ürünlerdir. “Yurtiçi ve yurtdışında markalarımızın ve satıcılarımızın ‘Made in Turkey’ ürünleriyle büyüme hedefimiz bizi rekabette öne çıkarıyor.”

Türk işletmelerini sınır ötesi ticarette daha rekabetçi hale getirmek için uluslararası seyahatlere odaklandıklarını sözlerine ekleyen İnan, şirketin Almanya, Azerbaycan, Körfez ve Doğu Avrupa bölgelerine girişte önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Yerli işletmelerin bu ülkelerde satış performanslarını sürekli artırdığını belirten İnan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“E-ihracat odağımız doğrultusunda Mayıs 2023’ten bu yana mikro ihracat çözümlerimizle 90 binin üzerinde satıcıyı ihracatçıya dönüştürdük. Aktif uluslararası müşteri sayımızı 6,5 milyonun üzerine çıkardık. Trendyol ile yerel işletmeler 80 milyondan fazla ürünü dış pazarlarla buluşturdu. Satıcılarımız 2023 yılından bu yana toplam 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl yurt içi operasyonlarımız Trendyol ile e-ihracatta çok güçlü sonuçlar elde etti. Dijitalleştirdiğimiz ve e-ihracatçı olmasına yardımcı olduğumuz firmaların yarattığı iş hacmi sonucunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından “Türkiye e-ihracat şampiyonu” ödülüne layık görüldük. Bu yıl sonu elektronik ihracat hacmi hedefimiz 3 milyar dolar. “Küresel ticarete büyük katkı sağlayan e-ticaret platformları arasındaki rekabetin yakın gelecekte daha da artmasını bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber