Cumartesi, Temmuz 27

Instagram hesabı kaç şikayetle kapanır? Instagram hesabı nasıl şikayet edilir?

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor Instagram uygulaması Bazı şikayetlerden sonra kapatılabiliyor. Instagram, şikayet edilen hesaplar için çeşitli stratejiler uygulamaktadır. Başkasının hesabını zorbalık etme veya kopyalama gibi bir durum varsa ve bu ispatlanabiliyorsa tek şikayetle dahi olsa hesap kapatılır.

Instagram hesabını silme bağlantısı

BİR INSTAGRAM HESABI KAÇ ŞİKAYET KAPATILABİLİR?

Instagram hesabı şikayetiyle ilgili net bir rakam belirtmedi. Instagram, bir hesabı kapatmadan önce koşullarını ve etik prosedürlerini değerlendirir. Bunun yanında dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır. Bunlar şu şekilde özetlenebilir:

• Şikayetçinin takipçi sayısı ve bildirilen hesabı dikkate alarak hesabı kapatır. Yani takipçisi çok olan bir hesap, takipçisi az olan bir hesabı şikayet ettiğinde Instagram, takipçisi çok olan hesabı dikkate alıyor ve ihtilaflı hesabı kapatıyor. Takipçisi az olan bir hesap, takipçisi fazla olan bir hesaptan şikayetçi olduğunda Instagram bunu sadece referans olarak almaz ve hesabı kapatmaz.

• Birden fazla hesabın tek bir hesabı raporlaması durumunda Instagram bu sefer sadece takipçi sayısına bakmıyor. Şikayetçi olan hesapların takipçi sayılarının yanı sıra paylaşımlarına, hesap kullanım aktivitelerine, takipçi numaralarındaki hesapların sahte hesap olup olmadığına da bakılıyor. Bu kriterlerin Instagram’ın kullanım koşullarını karşılaması halinde ihtilaflı hesap kapatılacaktır. Uyumsuzluk durumunda ihtilaflı hesap referans alınır ve kapatılmaz.Instagram hesabı kapatmak için kaç şikayet gerekir Instagram hesabı nasıl şikayet edilir?INSTAGRAM HESABI NASIL BİLDİRİLİR?

Bir Instagram hesabını şikayet edebilmeniz için öncelikle şikayet ettiğimiz hesabın Instagram’ın topluluk kurallarına aykırı olması gerekmektedir. Uygulama üzerinden şikayet etmek istediğiniz hesabın profiline girerek sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayarak açılan seçeneklerden “şikayet et” seçeneğine tıklayın.

İki seçenek arasından (spam-uygunsuz) şikayetimize en uygun olanı seçilerek işlem tamamlanır. Aynı işlem web üzerinden de yapılabilir. Benzer şekilde şikayet etmek istediğiniz hesabın profiline girip, profil bilgilerinizin yer aldığı bölümün en sağındaki üç noktaya tıklayıp, karşınıza çıkan iki seçenek arasından uygun şikayet durumunu belirterek şikayette bulunabilirsiniz. .

Instagram gönderileri de raporlanabiliyor. Tıpkı hesap şikayetinde olduğu gibi uygun seçenek (spam-uygunsuz) seçilir ve şikayet etmek istediğiniz gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktadan “şikayet et” kısmına tıklayarak şikayet yapılır.

INSTAGRAM HESABI DONDURMA BAĞLANTISI

INSTAGRAM HESABİ SPAMLA KAPANIR MI?

Instagram hesap spamı, hesap kapatma konusunda tercih edilen raporlama seçeneklerinden biridir. Bu genellikle birden fazla kişinin rapor edilen hesaba spam göndermesiyle yapılır. Ancak belirli bir sayı olması gerektiğine dair bir bilgi yok. Sadece kısa süre içerisinde birden fazla gönderilen spam dikkat çekmektedir. Instagram’ın spam nedeniyle bir kural ihlali tespit etmesi durumunda hesap kapatılacaktır.

Geçici olarak kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır? Instagram hesap kurtarma işlemleri donduruldu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber