Cumartesi, Temmuz 27

Instagram spam hesaplarını yasaklayacak – Teknoloji Haberleri

Instagram, yorumları, etiketleri, hikaye görüntülemelerini ve takipçilerini spam açısından kontrol eden otomatik algılama sistemini geliştirdi ve iyileştirdi.

Moderasyon sistemleri, sahte takipçileri ve spam içeriklerini işaretleyecek ve kullanıcılara zaman kazanmak için bu öğeleri toplu olarak silme seçeneği sunacaktır. Şüphelenilen spam veya bot hesapları, incelemeniz için ayrı bir gelen kutusuna filtrelenecektir.

Bu hesapların tümü 30 gün sonra otomatik olarak kaldırılacaktır. Spam olarak işaretlenen profillerden gelen gönderiler, onaylanmadıkça yaratıcı hesaplarında görünmez. Hesap sahibi, sistem tarafından işaretlenen etiket isteklerini görüntüleyebilir, toplu olarak silebilir veya onaylayabilir.

Instagram ayrıca içerik politikalarını ihlal eden gönderiler tespit ederse uygulama içi bildirimler gönderecektir. Dolayısıyla kullanıcılar hesap kapatılmadan önce daha net fikir sahibi olacaklar. Ancak Hikayeler söz konusu olduğunda Instagram, platformun spam olarak değerlendirdiği hesaplardaki görüntülemelerin nasıl gizleneceği konusunda hâlâ denemeler yaptığını söyledi. Üzerinde çalıştıkları konu henüz netlik kazanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber