Cumartesi, Temmuz 27

iOS 17.5, beta aşamasından çıktı ve kullanıcılarla buluştu

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Ancak bu durum yalnızca Avrupa Birliği ile sınırlıdır. iPhone için de geçerlidir. İlerleyen zamanlarda iPad’e de gelecek ancak iPad için kesin bir tarih bulunmuyor.

Web sitelerinden indirilen tüm uygulamalar, Apple’ın onay sürecine tabidir ve normalde teknoloji devine herhangi bir komisyon ödenmese de Apple, geliştiricilerden 0,50 € tutarında bir ücret de talep etmektedir. Tüm bunların üstüne geliştiricilerin Apple Geliştirici Programı’na iki yıl veya daha uzun süre katılması, uygulamanın Avrupa Birliği’nde 1 milyon indirmeye sahip olması gibi koşullar da var.

Yeni iOS güncellemesinde Onarım Durumu özelliği adı verilen bir yenilik daha var. Bir iPhone tamirdeyken Bul özelliğini kapatmak gerekiyordu ancak tamir durumu bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Özetle, iPhone’unuzu onarıma gönderdiğinizde Bul özelliği etkin kalabilir.

Kelime oyunu Quartiles, iOS 17.5’te Apple News+’a eklendi. Kullanıcılar kendilerine sunulan kutuları birleştirerek kelimeler oluştururlar. Apple News+ Türkiye’de bulunmadığından bu oyuna ülkemizden erişilemiyor.

iOS 17.5 ile gelen bir diğer önemli yenilik ise uyarı izlemedir. Apple ve Google platformlar arası bir çözüm geliştirdi. Kullanıcılar artık kendilerine ait olmayan ancak onlarla birlikte hareket eden bir takip cihazı varsa bilgilendirilecek. Bu izleyicinin Bluetooth uyumlu olması gerekir. İzleme uyarısı işletim sisteminden bağımsız olarak gerçekleşir. Ayrıca güncellemenin sürüm notlarına göre önemli güvenlik iyileştirmeleri yapıldı ve genel kararlılık artırıldı.

iOS 17.5’i Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından indirip kurabilirsiniz. Dileyen kullanıcılar güncellemeyi iTunes üzerinden de yükleyebilirler. iPhone’u güncellemeden önce şarjının en az %50 olduğundan emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber