Güncel Haberler

iOS 17.6 güncellemesinin açık betası çıktı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

İOS 17.6 açık betası, geliştirici betasından kısa bir süre sonra yayınlandı. Apple, iOS 17 için vaat ettiği yeni özellikleri 17.6 öncesi işletim sistemine eklemişti. Bu nedenle 17.6 versiyonunda ne olacağı tam olarak belli değil. Beta sürümünde yeni bir şey yok. Büyük olasılıkla iOS 17.6 güncellemesi, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren bir yazılım paketi olacaktır. Ayrıca iOS 18 için bir ön sürüm de içerebilir.

Apple odağını tamamen iOS 18’e kaydırdı. iOS 18’de pek çok yeni özellik var ancak asıl yenilik elbette Apple Intelligence’tır. A17 Pro işlemciyle yalnızca Apple Intelligence uyumlu. Özetle iPhone 15 Pro ve Pro Max, Apple Intelligence’ın yapay zeka yeteneklerinden faydalanmalı. Apple’ın yapay zeka şefi John Giannandrea, geçen gün verdiği bir röportajda konuya açıklık getirdi.

John Giannandrea, bunun sebebinin Neural Engine ile ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi: “Cihazlardaki bant genişliğinin boyutu Neural Engine ile alakalıdır. Bu hızlı ve güçlü bir kombinasyon sağlar. “Teorik olarak Yüksek Lisans’ı çok eski bir cihazda çalıştırabilirsiniz, ancak bu, işe yaramayacak kadar yavaş olacaktır.”

Ayrıca iOS 18’in AI özelliklerinin çalışması için RAM miktarı da önemli bir faktör. Analist Ming-Chi Kuo ve birçok kaynak, Apple Intelligence’ın 2 GB veya daha fazla RAM gerektirdiğini söyledi.

AI özellikleriyle uyumlu tüm Apple cihazlarında en az 8 GB RAM bulunur. Apple’ın diğer büyük isimlerinden Craig Federighi de yaptığı açıklamada RAM sorununun ipuçlarını verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu