Güncel Haberler

Kaspersky, EURO 2024 sırasında yoğunlaşan dolandırıcılık faaliyetlerini keşfetti! – TEKNOLOJİ

Kaspersky uzmanları, tamamı UEFA 2024 ile ilgili teklifler olarak gizlenen, kullanıcı verilerini ve parasını çalmak için tasarlanmış çok sayıda dolandırıcılığı ortaya çıkardı.Sahte biletlerBüyük çevrimdışı etkinlikler öncesinde en sık karşılaşılan tehditlerden biri bilet sahtekarlığıdır. Ligde bilet dolandırıcılığı bu kuralın bir istisnası değildir. Örneğin Kaspersky uzmanları, EURO 2024 için hediye biletler sunan popüler bir Alman enerji şirketi gibi görünen sahte bir sayfa keşfetti. Sayfaya girdikten sonra kullanıcılardan isim, telefon numarası ve adres bilgilerini içeren bir formu doldurmaları isteniyor. Bu kampanya oldukça hedeflidir ve mağdur şirketin çalışanlarını ve ortaklarını hedef alır. Dolandırıcılar, kurbanın altyapısına sızmak için her türlü avantajı kullanır.sahte mesajlarKaspersky uzmanları, özel etkinliklerin yayınlarını düşük fiyatlarla sunan sahte yayın platformlarını keşfettiği için çevrimiçi izleyiciler de dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Kişisel bilgilerin ve ödeme verilerinin sızdırılmasına ek olarak bu siteler, saldırganların tarayıcınızı kontrol etmesine olanak tanıyan yerleşik XSS güvenlik açıklarına sahip olabilir.sahte dükkanlarUzmanlar ayrıca forma, eşarp ve şapka gibi taraftar ürünlerini %40 indirimli satan sahte çevrimiçi mağazalar da keşfetti. Aldatılanların seçilen ürünleri asla alamadıklarını söylemeye gerek yok.kripto dolandırıcılığıDolandırıcılar, ünlü oyuncuların isimlerinin yer aldığı kişiselleştirilmiş paralar satarak ve etkileyici kazançlar vaat ederek EURO 2024’ün popülaritesinden faydalanıyor. Örneğin Kaspersky uzmanları, Harry Kane’in adını taşıyan paraları içeren bir dolandırıcılık planını keşfetti. Bu paralar, e-posta gönderme ve Twitter, Facebook ve Telegram gibi sosyal medya platformları aracılığıyla dolandırıcılar tarafından yoğun bir şekilde tanıtılıyor. Fırsatı kaçırmak istemeyen hevesli tüccarlar, madeni paraları satın almak için acele ederek fiyatları artırıyor. Fiyat şiştikten sonra dolandırıcılar ellerindeki varlıkları satarak coinin değerinin birkaç dakika içinde düşmesine neden olur.Kaspersky güvenlik uzmanı Olga Svistunova “Büyük olaylar etrafında dönen bu planlar tanıdık bir modeli takip ediyor; dolandırıcılar yemlerini mevcut trendlere göre değiştiriyorlar, ancak sürekli olarak uyum sağladıklarından ve iyi bilinen oyuncularla bağlantılı kripto para birimleri bulduklarından onları hafife almamalıyız. Son zamanlarda keşfettiğimiz gibi ortaya çıkıyor “Bu, onların fırsatlardan yararlanma yeteneklerini gösteriyor” diyor.Kendinizi dolandırıcılıktan korumak için Kaspersky uzmanları şu ipuçlarını paylaşıyor:

  • Orijinalliği doğrulayın: Biletleri, ürünleri veya hizmetleri yalnızca resmi ve güvenilir kaynaklardan satın alın. Yetkili perakendeciler için etkinliğin resmi web sitesine bakın.
  • Tekliflere şüpheyle yaklaşın: Bir teklif gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen öyledir. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan geliyorsa büyük indirimlere ve özel tekliflere karşı dikkatli olun.
  • Verilerinizi koruyun: Kişisel ve finansal bilgilerinizi bilinmeyen web sitelerinde paylaşmaktan kaçının. URL’de “https” ifadesini ve tarayıcı çubuğunuzdaki asma kilit sembolünü arayarak web sitesinin güvenli olduğundan emin olun.
  • Güvenlik yazılımı kullanın: Kendinizi kötü amaçlı yazılımlardan ve kimlik avı saldırılarından korumak için virüsten koruma ve güvenlik yazılımınızı güncel tutun. Örneğin Kaspersky Premium, kullanıcılarını kimlik avı ve dolandırıcılığa karşı korur.
  • Bilgi edinin: En yaygın dolandırıcılık taktikleri ve bunların nasıl tespit edileceği hakkında bilgi edinin. Siber güvenlik uzmanlarından ve resmi kaynaklardan gelen güncellemeleri takip edin.

Kaspersky Daily web sitesinden 2024 Avrupa Şampiyonası’nın tadını çıkarırken nasıl güvende kalacağınız hakkında daha fazla bilgi edinin. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu