Güncel Haberler

Kripto para dolandırıcılığında yeni yöntem

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Bugün YouTube’da yapılan beş saatlik canlı yayında, kripto para birimi dolandırıcılıklarını yaymak için Elon Musk’un deepfake’i kullanıldı.

O zamandan beri kaldırılan video, Musk’un bir Tesla etkinliğinin canlı yayını olarak gösterilmesi amaçlanan bir klibini içeriyordu. X CEO’sunun sesinin yapay zeka tarafından oluşturulan bir versiyonu, izleyicilere bir web sitesini ziyaret etmelerini ve Bitcoin’lerini (Ethereum) yatırmalarını söyledi. Dogecoin ile çekilişe katılma gibi fırsatlar da sunuldu. Döngü mesajı, sistemin daha sonra “yatırılan kripto para birimi miktarının iki katını otomatik olarak geri getireceğini” vaat ediyordu.

Bir noktada yayın 30.000’den fazla izleyicinin ilgisini çekti (ancak bu sayıların botlar tarafından şişirilmiş olma olasılığını göz ardı edemeyiz). Yayın, YouTube canlı görüntülemelerinin en üstüne taşındı. Tesla gibi davranan @elon.teslastream hesabında sanatçının resmi kanal doğrulama rozeti vardı, dolayısıyla bir hacker saldırısıyla karşı karşıya olmaları mümkün. Engadget Google ile iletişime geçtikten sonra hem video hem de kanal kaldırıldı.

Elon Musk’un derin sahte dolandırıcılıkları son aylarda arttı; her durumda Musk’un şirketlerinden birinden geliyormuş gibi görünen bir hesap kullanıldı. Bu nedenle kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıklara çok dikkat etmekte fayda var. Özellikle yapay zekayla birlikte her şey daha basit hale geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu