Çarşamba, Eylül 18

NASA kararını açıkladı! 1 haftalık görev 8 ay sürecek, geri dönemezler

NASA, iki haftalığına uzay istasyonuna gönderilen ancak Boeing’in Starliner mekiğinin arızalanması nedeniyle haziran ayının başından bu yana uzay istasyonunda mahsur kalan iki astronotun Dünya’ya dönüşüne ilişkin kararını açıkladı.

GELECEK YILA KADAR BEKLEMEK ZORUNDA KALACAKLAR!

NASA bugün 2 astronotu Boeing’in arızalı kapsülüyle Dünya’ya geri getirmenin çok riskli olduğuna karar verdi. Bu bağlamda astronotların SpaceX kapsülüyle uzaydan dönmeleri için gelecek yılı beklemek zorunda kalacaklar.

Dolayısıyla 2 astronot için 1 hafta sürmesi planlanan test uçuşu 8 aydan fazla sürecek.

Deneyimli pilotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Haziran ayından bu yana Uluslararası Uzay İstasyonunda mahsur kaldı. NASA Yöneticisi Bill Nelson, yaptığı açıklamada, “Doğası gereği, bir test uçuşu ne güvenli ne de rutindir. Dolayısıyla bu karar, güvenliğe yönelik bir taahhüttür.” dedi. dedi.

Editör yardımcısı Jim Free, “Kolay bir karar değildi ama kesinlikle doğru olanı.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Arızalı mekiğin sahibi olan Boeing, ertelemenin ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Boeing, her şeyden önce mürettebatın ve uzay aracının güvenliğine odaklanmaya devam ediyor. NASA’nın talimatı doğrultusunda görevi yürütüyoruz ve uzay aracını yeni bir döneme hazırlıyoruz. güvenli ve başarılı insansız dönüş.” dedi.

Starliner mekiğinin Eylül başında otomatik pilota dönüp New Mexico çölüne inmesi bekleniyor.

FFFFGG

NE OLDU?

Boeing, iki ertelemenin ardından 5 Haziran’da 2 NASA astronotu taşıyan Starliner mekiğini ilk kez uzaya gönderdi. Helyum sızıntısı tespit edilen mekik üzerinde yapılan incelemelere rağmen sorunun kaynağı belirlenemedi ve aracın Dünya’ya dönüşü 4 kez ertelendi.

Uzay istasyonunda 1 hafta geçirmesi beklenen NASA astronotlarının kesin dönüş tarihi ve nasıl geri dönecekleri konusunda ise henüz bir netlik bulunmuyor.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber