Cumartesi, Temmuz 27

Oyun stüdyosundan kötü haberler geldi.

genişletmek

Kaç kişinin işten çıkarıldığı belli değil ancak sosyal medyadaki yorumlar birçok çalışanın yollarını ayırdığını gösteriyor. Stüdyonun seviye tasarımcısı Aaron Stump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Apex ekibi bugün işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı. “Üç yıldır birlikte çalıştığım insanların kovulduğunu görmek oldukça korkunç” dedi. Respawn’dan bir diğer isim Tyler Owens da son işten çıkarmaların üzücü olduğunu söyledi. Respawn, uzun süredir FPS türünde Mandalorian oyununu geliştiriyor. Ancak EA’in yeniden yapılanması kapsamında bu proje de iptal edildi.

Geçen yıl teknoloji ve oyun sektörlerinde işten çıkarmalar yaşandı. 2024 yılında bu durumun azalması bekleniyordu ancak beklentilerin tam tersi yaşanıyor. Microsoft yakın zamanda Xbox ve Activision Blizzard’dan 1.900 kişiyi işten çıkarmaya karar verdi. The Information’ın haberine göre Google, yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek kendisini yeniden yapılandıracak. Bu durumdan potansiyel olarak 30 bin çalışan etkilenecek. Teknoloji devinin yapay zekaya geçerken iş gücünü azaltmayı düşündüğü söyleniyor. Yeniden yapılanmanın reklam koleksiyonu departmanı üzerinde büyük bir etki yaratması bekleniyor.

Embracer Group ayrıca iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu da iptal etti ve Eidos Montreal’den 97 kişiyi işten çıkardı. Yeni Deus Ex’in yıl sonuna doğru üretime geçmesi bekleniyordu. Eidos Montreal, son gelişmelerle birlikte başka bir projeye odaklanacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber