Güncel Haberler

Samsung için sıkıntılı bir süreç kapıda olabilir

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung için 2024 yılı oldukça iyi gidiyor. Bildiğiniz gibi şirketin bu yılın başında piyasaya sürülen amiral gemisi akıllı telefonları oldukça başarılı satış sıralamalarına imza atıyor.

Galaxy S25 serisinin başarısı yetmezmiş gibi şirketin popüler Galaxy A serisi de orta sınıf segmentte oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bütün bunlar Güney Koreli teknoloji devinin ivme kazanmasını sağladı. Ancak tam da öyle bir anda şirkette işler kaynamaya başladı. Şirketin sunduğu çalışma koşullarından memnun olmayan Samsung çalışanları, şirket tarihinde ilk kez greve gitmeye hazırlanıyor.

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, şirket çalışanlarını temsil eden en büyük sendika olan NSEU’nun tüm üyeleri, 7 Haziran’da toplu greve hazırlanıyor. Bu grev kararının nedeni, sendika temsilcileri ile şirket yönetimi arasında aylardır süren görüşmelerde bir anlaşmaya varılamaması. Güney Koreli teknoloji devi, çalışanlarının talep ettiği maaşları ödemek istemiyor. Bu durum çalışanlar arasında ciddi huzursuzluğa neden oldu. Nitekim emeğin greve kadar gitmesi krizin boyutunu ortaya koyuyor. Sonuçta iş disiplininin son derece yüksek olduğu ve bu tür eylemlerin çok kolay gerçekleşmediği Güney Kore’den bahsediyoruz.

Samsung, çalışanlarını ikna edemezse ciddi bir krizle karşı karşıya kalabilir. Şirket bu durumun farkında olduğu için orta yol bulmak için NSEU ile görüşmelere devam edeceğini söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu