Cuma, Eylül 13

Şapkalı (â) nasıl yapılır? Windows ve Mac’te klavyedeki şapkayla (â) işareti yapın

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefon klavyelerinde yaygın olarak kullanılan harf ve sembollere genellikle kolayca ulaşılabilirken, daha az kullanılanlar gibi bazı işaretler doğrudan yerleştirilmez. Bu, kullanıcıların en sık kullandıkları yazı tiplerine hızlı bir şekilde erişmelerini sağlamak için yapılır.

Ancak bu, daha az kullanılan karakterlerin hiç yazılamayacağı anlamına gelmez. Örneğin hash (#) veya dolar ($) gibi sembolleri kullanmak istediğinizde basit bir kombinasyon kullanarak bu karakterlere ulaşabilirsiniz. Bu yöntemler genellikle klavye düzeninize göre değişiklik gösterebilir ancak her karaktere erişmenin bir yolu olabilir.

Şapkalı (â) nasıl yapılır?

Bilgisayarlar günlük hayatta en sık kullanılan cihazlardan biridir ve klavye genellikle metin yazmak veya görevleri gerçekleştirmek için kullanılır. Klavyeler özel harfler ve semboller içerir ve çoğu zaman bu karakterlerin klavyede nasıl yazıldığını merak ederiz. Özellikle şapkalı A harfi kullanımı kolay ve sıklıkla kullanılan bir harftir. Klavyenizde şapkalı A harfi oluşturmak için Shift tuşuna basın ve ardından A harfini yazın.

Windows düzeltme işaretiyle bir (â) oluşturun

Klavye üzerinde kullanıcıların pratik olarak kullanabileceği kısayollar bulunmaktadır. Bu kısayollar genellikle belirli sembollere veya farklı harf türlerine uygulanır. Örneğin Shift tuşuna ve klavyedeki 3 tuşa aynı anda basılarak A harfine basılabilir. Bu işlem sonucunda şapkalı A harfi doğrudan ekranda belirir. A şapkalı harf yanlışlıkla silinirse, Shift + 3 + A kombinasyonu kullanılarak yeniden oluşturulabilir.

Mac şapkası (â) yapıyor

Mac bilgisayarınızda şapkalı â karakterini oluşturmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Vurgu menüsünü kullanma

  • Mac’inizdeki herhangi bir uygulamada a harfi gibi bir harf tuşunu basılı tutun.
  • Tuşun üzerinde bir açılır menü görünürse, istediğiniz aksanı içeren karakteri seçebilirsiniz.
  • Not: Bu yöntem tüm harflere aksan işareti eklemeyebilir.

Seçenek tuşunu kullanma

  • Seçenek (⌥) tuşunu basılı tutun.
  • i düğmesine basın.
  • Seçenek tuşunu bırakın.
  • a’ya basın.

Düzeltme işaretini (â) kopyalamak için: â

BM Genel Sekreteri Guterres: “Gazze’nin her yerinde potansiyel bir ölüm bölgesi var”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber