Cumartesi, Temmuz 27

Scarlett Johansson, OpenAIyi suçladı – Teknoloji Haberleri

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Johansson’un Pazartesi günkü açıklaması, OpenAI’nin şirketin artık ChatGPT sesini kullanmayacağını söylemesinden birkaç saat sonra geldi. Johansson, paylaştığı açıklamada “Geçtiğimiz Eylül ayında Sam Altman’dan mevcut ChatGPT 4.0 sistemini seslendirmem için bir teklif aldım” diye yazdı. İddiaya göre Altman, ünlü oyuncunun sesinin insanları rahatlatacağını hissettiğini söyledi. Johansson, teklifi “uzun süre düşündükten sonra ve kişisel nedenlerden dolayı” reddettiğini, ancak OpenAI geçen hafta şirketin en son ana dil modeli GPT-4o’yu tanıttığında oyuncunun sesini izni olmadan kullandığını ekledi.

Johansson, yeni OpenAI demosunu gördüğünde “şok olduğunu, öfkelendiğini ve kulaklarına inanamadığını” söyledi. Ayrıca Altman’ın, şirketin GPT-4o’yu duyurmasından sadece iki gün önce oyuncuyla iletişime geçtiğini ve ondan yeniden düşünmesini istediğini, ancak yanıt verme şansı bulamadan yapay zekayı yayınladığını da açıkladı.

OpenAI sözcüsü yaptığı açıklamada, “Sky’ın sesi Scarlett Johansson’a ait değil ve asla onun gibi ses çıkarması amaçlanmamıştı” dedi. dedi. “Bayan Johansson’a yardım etmeden önce Sky’ın sesinin arkasındaki seslendirme sanatçısını seçtik. Bayan Johansson’a olan saygımızdan dolayı ürünlerimizde Sky’ın sesini kullanmayı bıraktık. Daha iyi iletişim kuramadığımız için Bayan Johansson’dan özür dileriz. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber