Pazartesi, Aralık 23

Seyahat dolandırıcılıklarından kaçınmak için 12 ipucu – TEKNOLOJİ

Dünyanın neresine gitmek, tatil yapmak istiyorsanız seçenekleriniz, alternatifleriyle parmaklarınızın ucunda. Ancak fırsatçılar her zaman olduğu gibi bu durumu da kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışıyorlar. Örneğin Booking.com, tatil konaklama fırsatlarının yanı sıra araç kiralama, uçak bileti gibi hizmetleri arayan gezginlerin kullandığı önde gelen platformlardan biri haline geldi. Dünyanın en çok ziyaret edilen seyahat ve turizm sitesinde 2023 yılında bir milyardan fazla rezervasyon oluşturuldu. Sitenin popülaritesi, her zaman yüksek trafikli çevrimiçi hizmetlere akın eden ve bunları kurbanlar için kazançlı bir avlanma alanı olarak kullanan siber suçluların gözünden kaçmadı. Booking.com da sorunun boyutunu kabul ederek, son 18 ayda seyahat dolandırıcılığında “yüzde 500 ila 900” oranında şaşırtıcı bir artış görüldüğünü ve bu artışın büyük oranda siber suçluların Kasım 2022’den bu yana ChatGPT gibi araçları kötüye kullanmasından kaynaklandığını söyledi. Dijital güvenlik şirketi ESET Tatil sezonu tüm hızıyla devam ederken Booking.com kullanıcılarının nelere dikkat etmesi gerektiğini inceledi ve tavsiyelerini paylaştı. Seyahat dolandırıcılıklarından kaçınmak için 12 ipucu

  1. Booking.com’u veya konaklama rezervasyonu yaptığınız bir oteli temsil eden biri sizinle iletişime geçtiğinde, acil eylem talepleri gibi kimlik avı e-postalarının tipik belirtilerine karşı dikkatli olun.
  2. E-postaların resmi alanlardan gelip gelmediğini her zaman kontrol edin ve küçük yazım hatalarına veya farklılıklara dikkat edin. Sitenin kendisi de bir dizi güvenilir e-posta adresini listeliyor.
  3. Şüpheli iletişimler alırsanız doğrudan siteye gidin ve herhangi bir şikayet olup olmadığını kontrol etmek için hesabınızda oturum açın.
  4. Booking.com sizden asla tam kredi kartı bilgileriniz, Sosyal Güvenlik numaranız veya şifreleriniz gibi bilgileri e-posta veya sohbet yoluyla istemez.
  5. İstenmeyen e-posta veya mesajlardaki bağlantılara tıklamaktan kaçının.
  6. Ödemeleri resmi Booking.com platformu aracılığıyla yapın. Parayı doğrudan konaklama sağlayıcısına aktarmaktan kaçının.
  7. Booking.com’daki konaklama değerlendirmelerini ve puanlarını kontrol edin ve özgün, ayrıntılı değerlendirmeleri arayın. Diğer seyahat web siteleri veya inceleme platformlarındaki konaklama ayrıntılarını ve görsellerini inceleyin ve doğrulayın.
  8. Sizi kötü amaçlı yazılımlardan ve kimlik avı girişimlerinden korumak için cihazlarınızın güncel güvenlik yazılımına sahip olduğundan emin olun.
  9. Kendinizi güvenlik açıklarından korumak için işletim sisteminizi ve diğer yazılımlarınızı güncel tutun.
  10. Çevrimiçi hesaplarınızı güçlü, benzersiz şifreler ve iki faktörlü kimlik doğrulamayla koruyun.
  11. Herhangi bir şüpheli etkinlikle karşılaşırsanız sorunu platformun müşteri hizmetlerine bildirin.
  12. Ödeme bilgilerinizin ele geçirildiğinden şüpheleniyorsanız derhal bankanıza veya kredi kartı sağlayıcınıza haber verin.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: