Cumartesi, Temmuz 27

TEFAS nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? TEFAS üzerinden fon nasıl alınır? TEFAS açılımı!

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Takasbank’ın kurup işlettiği Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nun (TEFAS) mobil uygulaması ve internet sitesine ilişkin ayrıntılar, yatırım yapmayı planlayanlar için araştırma konusu olmaya devam ediyor. Uygulama sayesinde tüm fonlara ilişkin genel bilgilerin yanı sıra fonlara ait portföy dağılımı, fiyat, getiri ve diğer temel verilere ulaşabilirsiniz.

Hesabınızın bulunduğu banka veya aracı kurumun şubesinden ya da internet şubesinden dilediğiniz parayı temin edebilirsiniz. Şube aracılığıyla işlem yapıyorsanız talebinizi müşteri temsilcinize iletmeniz yeterlidir. İnternet şubesi üzerinden işlem yapıyorsanız “Yatırım Fonları” butonundan “TEFAS Fonları” veya “Diğer Kurumsal Fonlar” adı altında tüm fonlara ulaşabilirsiniz. Uygulamaya “App Store” ve “Google Play” üzerinden ulaşılabilir.

TEFAS nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, TEFAS üzerinden nasıl fon alınır, TEFAS'ın açılımıdır.TEFAS NEDİR, NE İÇİNDİR?

TEFAS (Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hayata geçirilen, yatırımcıların yatırım fonu bilgilerine kolayca ulaşabilmelerini ve fon alım-satım işlemlerini tek platform üzerinden yapabilmelerini sağlayan bir sistemdir. 9 Ocak 2015 tarihinde faaliyete geçmiştir. TEFAS, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm yatırım fonlarının performansını, günlük değerlerini, portföy dağılımlarını ve diğer önemli verilerini tek bir yerde sunarak şeffaflığı artırmayı ve yatırımcılara kolaylık sağlamayı amaçlamaktadır.

TEFAS sayesinde yatırımcılar farklı aracı kurumlar aracılığıyla sunulan yatırım fonlarını karşılaştırabiliyor, fonun geçmiş performansı, yönetim ücretleri gibi önemli bilgilere ulaşabiliyor. Aynı zamanda yatırımcılar diledikleri fona kolaylıkla yatırım yapabilir veya mevcut yatırımlarını satabilirler. Bu platform, yatırım fonu piyasasının likiditesini ve erişilebilirliğini artırarak yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına olanak tanıyor.

TEFAS ile Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yönlendirilerek istediğiniz fona ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı formlara da ulaşabilirsiniz. TEFAS Fon Bilgi Platformu’nda emeklilik yatırım fonları ve menkul kıymet yatırım fonlarına ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Netgsm nedir kimin altyapısını kullanır? Netgsm’in sahibi kim? Kullanıma sunuldu mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber