Cumartesi, Eylül 28

Yeni oyun modu iPhone kullanıcılarının beğenisine sunulacak

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Oyun Modu açıkken iPhone’un işlemcisine yüksek öncelikli erişim sağlayarak oyunları optimize eder. Bu nedenle arka plan görevlerinin kullanımı da azalır. Apple ayrıca Oyun Modunun AirPod’ların ve iPhone’a bağlı oyun kumandalarının yanıt verme hızını artırdığını söyledi.

Kullanıcının oyun modunda herhangi bir özel değişiklik yapmasına gerek yoktur. Oyun veya oyunla ilgili bir uygulama açıldığında mod otomatik olarak devreye giriyor. Bu özellik Assassin’s Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi AAA oyunlar için tasarlanmıştır. Resident Evil 7’nin 2 Temmuz’da iPhone, iPad ve Mac için yayınlanacağını belirtelim.

Gelecekte iOS 18’e Google Gemini veya ChatGPT dışında başka bir yapay zekanın eklenebileceği görülüyor. Apple’ın üst düzey isimlerinden Craig Federighi, son açıklamasında konuya yeşil ışık yaktı. Federighi, “İnsanların bir modeli seçebileceklerini çünkü onu kullanmak ve yapmak istediklerini düşünüyoruz” dedi. Belki yazmak için başka bir model, kodlama için başka bir model vardır. Belki gelecekte Google Gemini olacak. “Şu anda açıklanacak bir şey yok ama bizim yönümüz bu” dedi.

Apple’ın neden Google veya başka bir isim yerine OpenAI ve ChatGPT’yi seçtiği sorulduğunda Federighi şu yanıtı verdi: “Çünkü şirket en iyisiyle başlamak istiyor.” Siri, GPT-4o’yu ücretsiz kullanır, hesap oluşturmanıza gerek yoktur. Apple’ın açıklamasına göre kullanıcıların istekleri ve mesajları günlüğe kaydedilmiyor ve IP adresleri gizleniyor. iOS 18’in ilk beta sürümünde Apple Intelligence özellikleri yer almıyordu. iOS 18’in Eylül ayında yayınlanması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber