Cumartesi, Temmuz 27

2023 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, telefonu pasaporta kaydetme ücreti kaç TL?

Yurt dışına seyahat ederken yanında bireysel telefon getirmek isteyen kullanıcıların yurt dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydı yaptırmaları gerekmektedir. Bu kayıt pasaporta işlendikten sonra telefon kullanılabilir. Peki 2023 yılında telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ücret ödenecek? Detaylar burada…

2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR? YURT DIŞINDAN TELEFONU İADE MALİYETİ NE KADAR?

İlgili karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Sonuç olarak, 2023 yılında yurt dışından Türkiye’ye getirilen telefonu kullanabilmek için zorunlu olan IMEI kaydının maliyeti belli oldu. 2023 yılı başından itibaren 117 TL yerine 260 TL sabit ÖTV alınacak. yeni abonelikler. Ocak ayından bu yana IMEI kayıt ücreti 2732 TL’den 6091 TL’ye çıkarıldı. Temmuz 2023’te alınan yeni kararla IMEI kayıt ücretine zam yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti artış oranı belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı. Bu tutar 2023 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Bu tutar 2021 yılında 2006 TL olarak belirlendi.

Uluslararası telefon IMEI uzatma işlemi tamamlandı mı?

TELEFONUNUZU PASAPORTUNUZA NASIL KAYIT EDERSİNİZ?

Kayıt hakkınızı e-devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) sorgulamanız, kayıt ücretini (2023 yılı için 20 bin TL) ödemeniz gerekmektedir. ve kayıt işlemini tamamlayın. TC kimlik numarasına sahip kişiler için tek kayıt otoritesi olan https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet e-Devlet portalı üzerinden sisteme giriş yapılarak kayıt işlemi tamamlanır. Yabancı kimlik numarası ve e-Devlet şifresi alabilecek kişiler gerekli bilgileri doldurabilirler.

Fazla mesai ücretini kim alır? Yargıtay’dan iki sonuç!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber