T3 Vakfı ve Bilişim Vadisi tarafından düzenlenen Tarımsal IDA’da, yarışmacıların yerde hareket eden robotlar yardımıyla tarımda verimliliği artırmaya yönelik projeler geliştirmesi ve özerkliğin tarım alanındaki katkılarını keşfetmesi amaçlanıyor. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören önlisans, üniversite, lisans ve yüksek lisans öğrencileri en az 3 en fazla 10 kişilik takımlar halinde katılırlar.
İnsansız tarım robotu projesinin tasarımdan üretime ve görev sonrası incelemeye kadar tüm yönlerini kapsayan tarımsal İHA yarışmasına toplam 1.160 üyeden oluşan 225 ekip başvurdu. Finalist olmaya hak kazanan 237 kişiden oluşan 26 takım, İzmir Bilişim Vadisi’nde kıyasıya yarışacak. Gerçek bir tarla veya tarım arazisini andıran bir alan olarak tasarlanan yarış parkuruna çıkan İKA’nın, bitki sıraları arasındaki toprağı, sıradaki bitkileri ezmeden (l işlemci elemanı olmadan) 5 cm derinliğe kadar işlemesi gerekiyor. yerden ayrılması), otonom olarak geçmesi ve yabani otların özelliklerini (yükseklik, renk, görüntü vb.) ortadan kaldırması. Ayrıca İKA’nın toprağı işleme (çapalama) yönteminin tarımsal bir çözüm olması da önemlidir. Yarışmacılar, toprağı doğru işledikleri her metre ve kendilerine verilen süre içerisinde tespit ettikleri yabani otlar için puan alacaklar.
class = “medyanet-inline-adv”>
Final etabını ve sıralamayı başarıyla tamamlayan takımlara birincilik ödülü 100 bin TL, ikincilik ödülü 80 bin TL, üçüncülük ödülü ise 60 bin TL verilecek.