Güncel Haberler

iPhone Yazılım Destek Politikasını açıklamak zorunda kaldı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Cupertino merkezli teknoloji devi, iPhone’ları için ilk gönderim tarihinden itibaren en az beş yıl boyunca yazılım güncellemeleri sağlayacağını ilk kez resmi olarak duyurdu. Tedarik tarihi, cihazın ilk satış tarihini ifade eder. Bu kapsamda iPhone 15 serisinin Eylül 2028’e kadar güncelleme alabileceği ve muhtemelen iOS 22’yi alacağı doğrulandı.

Karşılaştırma: Apple, Samsung ve Google

Elma:
Minimum yazılım desteği: beş yıl
Güncelleme Politikası: Amiral gemisi ve orta sınıf modellere bakılmaksızın tüm cihazlar için aynı sayıda yazılım desteği.
Geçmiş performans: Apple sıklıkla beş yılı aşan güncellemeler için destek sağlamaktadır.

Samsung ve Google:

Yazılım desteği: En yeni nesil amiral gemileri Galaxy S24 serisi ve Pixel 8 serisi için yedi yıl.
Orta sınıf telefonlar: Genellikle üç yıl boyunca güncelleme alırlar.
Yükseltme Politikası: Yedi yıllık yazılım desteği yalnızca üst düzey amiral gemisi cihazlar için mevcuttur.

Şirketin beş yıllık yazılım destek politikası, Samsung ve Google’ın yedi yıllık desteğinden iki yıl daha az gibi görünse de buradaki anahtar kelime “minimum”. Apple, beş yılı aşkın bir süreyi kapsayan geçmişte birçok kez cihazları için yazılım güncellemeleri yayınladı. Ayrıca cihazlarını amiral gemisi ve orta sınıf olarak ayırmadığı için her cihaz aynı seviyede yazılım desteği alıyor. Bu da şirketi Android markalarından bir adım öne çıkarıyor.

Şirket, iPhone’larına minimum beş yıl yazılım desteği vereceğini resmi olarak açıklayarak kullanıcılarına uzun vadeli bir garanti sunmuş oldu. Samsung ve Google’ın sunduğu 7 yıllık destek yalnızca üst seviye amiral gemisi cihazlar için geçerliyken, orta seviye cihazlarda bu süre üç yıla düşüyor. Bu bağlamda şirketin yazılım destek politikası, tüm cihazlarda eşit ve uzun vadeli güncelleme desteği sunması nedeniyle hâlâ avantajlı durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu