Güncel Haberler

Mozilla, WhatsApp için bir çağrıda bulundu

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Ancak artık hem ölçek hem de erişim açısından sosyal medya platformlarına rakip olan kapalı mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu konuda yetersiz kaldı. Bu durum kar amacı gütmeyen kuruluş Mozilla’yı da endişelendiriyor.

Mozilla’da seçimler ve güvenlik bütünlüğüne odaklanan kıdemli araştırmacı Odanga Madung, Engadget platformuna şunları söyledi: “Meta’nın bu seçimden önce yapmayı taahhüt ettiği güvenlik müdahalelerinin neredeyse %90’ı Facebook ve Instagram’a odaklanıyor.” “Neden [WhatsApp] “Ülkedeki seçimlerin tam olarak nasıl korunacağına dair kamuya açık bir yol haritası taahhüt etmedi mi?”

Meta’nın (daha sonra Facebook’un) 2014 yılında 19 milyar dolara satın aldığı WhatsApp, son on yılda Amerika Birleşik Devletleri dışındaki dünyanın çoğu için varsayılan iletişim yöntemi haline geldi. WhatsApp, 2020 yılında dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu; Bu, Facebook dışındaki herhangi bir sosyal veya mesajlaşma uygulamasını gölgede bırakacak bir ölçektir.

Bu erişime rağmen, konu seçimle ilgili güvenlik önlemleri olduğunda Meta’nın odak noktası öncelikle yalnızca Facebook oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu