Güncel Haberler

Telegram, 1 milyar kullanıcıya yaklaştı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram ilk çıktığında kontrol ve sansürden uzak, güvenli bir iletişim adresi olarak tanıtılmıştı. Birçok kullanıcı bu amaçla uygulamaya yöneldi. Ancak zamanla uygulama gelişti ve insanların gizli tutmak istedikleri aktiviteler için favori uygulaması haline geldi. Zamanla anonimlik ve kontrol eksikliği uygulamanın ana çekiciliği haline geldi. Ancak kullanıcılar tarafından bu söz tutulmuş gibi görünüyor. Çünkü uygulama kullanıcı sayısını hızla artırmaya devam ediyor.

Telegram’ın milyarder kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz günlerde hızla yayılan uygulamanın bir yıl içinde 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşacağını söyleyen bir açıklama yaptı. Daha önce Rusya’da oldukça popüler olan VK platformunu kuran Durov, 2014 yılında Rusya’dan ayrılarak şirketini Dubai’ye taşıdı. Şirket bugün Dubai’den faaliyetlerine devam ediyor.

Pavel Durov, bazı eyaletlerin talebe belirli kısıtlamalar getirmeleri veya bazı konuları sansürlemeleri için kendilerine baskı yaptığını ancak bu talepleri her zaman reddettiklerini söyledi. Telegram, Türkiye gibi ülkelerde çoğunlukla +18 içerikli ve yasa dışı bahis siteleri için kullanılsa da aslında Ukrayna, Rusya gibi geleneksel iletişim kanallarının sınırlı olduğu ülkelerde siyasi konularda bilgi paylaşımı amacıyla yaygın olarak kullanılıyor. Rusya-Ukrayna savaşı sırasında aslında cepheden gelen en net bilgiler genel olarak Telegram kanalları üzerinden paylaşılıyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu