Salı, Kasım 5

Uzaylı yaşamına ev sahipliği yapabilecek 85 olası gezegen bulundu

Bilim insanları bu gezegenlerin yaşamı desteklemeye yetecek sıcaklıklara sahip olduğunu doğruladı. Dış gezegenlerin boyutları Jüpiter, Satürn ve Neptün’e benzer. NASA’nın Geçiş Yapan Ötegezegen Araştırma Uydusu (TESS) tarafından tespit edildi.

Uzayda yaşamın var olup olmadığı insanlık için her zaman bir soru işareti olmuştur ancak hala cevaba yaklaşmış değiliz. Tipik olarak bir dış gezegenin bu şekilde keşfedilmesi ve yıldızının yörüngesindeki dönüşünün ne kadar süreceğini belirlemek için en az üç faktörün keşfedilmesi gerekir. Ancak yeni keşfedilen gezegen hakkında hâlâ araştırılacak çok şey var.

Şu ana kadar bilinenlere göre bu gezegenin yıldızlarının etrafındaki dönüşü 20 ila 700 gün sürüyor. Bu çok yüksek bir rakam çünkü normalde 7 ila 10 gün sürüyor.

Araştırmacılar yeni gezegeni “yaşanabilir bölge” olarak yorumladılar. Bu aşamada nesnelerin ötegezegen olduğu henüz doğrulanmadı ancak araştırmacılar bunun gelecekteki gözlemlerle başarılabileceğini umuyor.

85 potansiyel gezegenden 60’ı yeni keşifler ve 25’i bağımsız araştırma grupları tarafından farklı teknikler kullanılarak TESS verilerinde tespit edildi. Galaksimizin bu kadar büyük olması şaşırtıcı olabilir. Çünkü bildiğimizi sandığımız her şeye rağmen hala bilmediğimiz şeyler var. Araştırmalar devam ettikçe uzaylıların varlığına dair daha net bilgiler ortaya çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber