Güncel Haberler

Samsung ve sendikalar arasında zam konusunda anlaşma sağlanamadı

genişletmek

KAYNAKDonanım kaydı

Sendikalar yüzde 6,1 oranında ücret artışı talep ederken, Samsung yüzde 5,1 oranında ücret artışı önerdi. İki taraf çıkmaza girdi ve sendikalar greve gitme kararı aldı. 124.804 sendikalı çalışan bulunmaktadır. Bu çalışanlar şirketin işgücünün %22’sini oluşturuyor.

Bazı sektör eleştirmenleri, grevin uzatılması durumunda üretimin etkilenebileceğini ve dolayısıyla üretim programında değişiklikler olabileceğini söyledi. Teknoloji devinin planlarına yakın bir kaynak şunları söyledi: “2023 yılında yarı iletken sektöründe sert bir düşüş yaşandı. Bu durum şirketi etkiledi. Kısa sürede sendikalarla ortak zemin bulunmalı ve grev uzun sürmemeli” dedi.

Grevin gelişimi tartışılırken ilginç bir açıklama daha ortaya çıktı. Söylentilere göre Samsung, uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6 modelini piyasaya sürmeye kararlı. Telefonun maliyet sorunları da çözüldü.

Hatırlarsanız The Elec ve birkaç kaynak daha uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6’dan bahsetmişti. Yeni söylentiler de eski söylentileri doğruluyor. Şirketin bu hamlesi yalnızca Fold serisiyle sınırlı. Biraz şaşırtıcı görünüyor ama değil. Galaxy Z Flip serisi iyi satış rakamlarına sahip. Ancak Fold serisi Flip’in gerisinde kalıyor. Uygun fiyatlı Galaxy Z Fold6 modeli satışların canlanmasına yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu